top of page

Házenkářský desetiboj


V sobotu 22.1. jsme se zúčastnili krajské kvalifikace v desetiboji mladších žaček.

Soupeři nám byli týmy děvčat z Kuřimi a Bohunic.

Soutěžilo se v devíti disciplínách a desátou byla soutěž Fair play, která se hodnotila podle obdržených trestů v zápasech.

Začínalo se během na 2x15m, dále následovaly zápasy s nařízenou osobní obranou, dále trháky neboli Shot-outy a klasické utkání v házené na dvacet minut.

Dalšími disciplínami byly rychlost hodu a skok snožmo do dálky. Poté pokračovalo další utkání se soupeřem a končilo se hodem na vzdálenost a překážkovou dráhou.

Tolik k pravidlům desetiboje!


Teď hodnocení našeho výkonu.


Z pohledu diváka/zapisovatele byly disciplíny zajímavé a různorodé, zaměřovaly se na důležité fyzické zdatnosti a hlavně byly ukázkou toho, že nikdo není dokonalý. Díky nim si děvčata ze všech týmů mohly poměřit síly a zjistit, v čem se do budoucna zdokonalit. Někdo exceloval ve skoku do dálky, další se například předvedla v hodu. Holky měly celkově krásné výsledky z disciplín, za což si u mě vysloužily obdiv, protože já sama bych vyhořela ve většině z nich. Co se týče utkání, tam se nám objevilo pár chyb, ty se ale dají přehlédnout. Holky promarnily hody do branky, které padaly většinou na tyč nebo přímo do brankařky.Toho si ale za mě holky všimly a pro příště se poučí. I tak to bylo hezky odehrané a musím uznat (i ostatní, co se v ten den nacházeli v hale), že se nám holky stále zlepšují, což je velkým plus do budoucna.

Shrnutí? Všechny disciplíny byly hezky promyšleny a myslím si, že si holky tento den řádně užily, i když se umístily na třetím místě. Byl to krásný výkon! 😉


A teď pár slov od pana trenéra Jiřího Doliny:


,,Nastoupili jsme v pouhých 8 hráčkách, takže v zápasech zůstala jedna hráčka na střídání. Holky odehrály poctivých 60 minut, z toho 20 minut osobní obrany po celém hřišti. I přes značný početní hendikep, předvedly všechny hráčky hezký výkon. I v ostatních disciplínách jsme zvládli udržet krok se soupeřkami. Bohužel za chybějící hráčky se výsledky dopočítávaly podle stanovených koeficientů, což pro nás bylo značně nevýhodné. I díky tomu jsme nakonec skončili na třetím místě, což znamená, že jsme nepostoupili do dalšího kola desetiboje. Našim cílem nebylo až tak postoupit dál, ale hlavně si desetiboj vyzkoušet a zahrát si házenou před začátkem jarní části soutěže."
,,Celou akci hodnotím kladně, až na nízkou účast hráček, která byla zčásti zaviněna marodkou, a nedovolila nám předvést se v plné síle. Tak třeba příští rok to bude lepší, my zatím budeme trénovat na další ročník desetiboje."

Kdo by chtěl vidět menší sestřih toho, co se v den dělo, Jihomoravský krajský svaz házené má video na jejich Facebooku i Instagramu, tak se můžete podívat, jak to holkám šlo!


Děkujeme všem, že jste přišli holky podpořit a zafanadit, uvidíme se na další akci! 🤾🏼‍♀️😉




90 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page