top of page

JM liga starších žákyní prověřila dovednosti mladších žaček

Aktualizováno: 27. 2. 2023

Dne 26.2.2023 se uskutečnil v měnínské hale první jarní soutěžní turnaj Jihomoravské ligy starších žaček za účasti týmů Tatran Bohunice, HK Ivančice, SHK Velká nad Veličkou, SHK Veselí n.M. - DDM Strážnice a domácího týmu z Měnína. Šlo o první soutěžní jarní turnaj a měl prověřit zimní přípravu a připravenost našeho týmu. Bohužel dva dny před turnajem nám začaly chodit nepříjemné zprávy o vysokých horečkách a nemoci z týmu starších žaček až do stavu, kdy zůstal tým starších žaček o 5 hráčkách do pole.

Musím podotknout, že jsem pozitivně překvapen soudržností našich týmů a chutí hráček z týmu mladších žaček jít si zahrát. Díky tomu, že nás doplnili děvčata z mladšího oddílu jsme byli schopni zápasy odehrát. Pravdou je, že některá děvčata hrály mezi staršími žačkami úplně poprvé a chvíli trvalo, než se spolu sehráli. Všechna děvčata ale dělala maximum pro to, aby odevzdala na hřišti vše.


Zahajovací zápasem byl zápas TJ Sokol Měnín proti týmu Tatran Bohunice. Přes lehce pomalejší začátek a sluníčko opírající se do podlahy hrací plochy se holkám dařilo až do 4.minuty druhého poločasu držet s týmem Bohunic krok a vyrovnaný zápas. Do brány se nám po dlouhé rozvaze postavila hráčka z pole Vanesa Aujezdská a ukazovala ostatním brankářkám, že je skvělý univerzální hráč, který dokážel podpořit tým z jakéhokoliv postu.

Ve 4.minutě druhého poločasu nás srazila neproměná sedmička, které předcházelo několik tyček a zápas celkově skončil 10:21 ve prospěch týmu Tatran Bohunice.



Ke druhému zápasu jsme nastoupili k utkání s týmem SHK Veselí n.M. - DDM Strážnice. Tým soupeře dorazil pouze s devíti hráčkami a tajně jsme doufali, že budou hrát v podobném složení jako domácí tým. Bohužel soupeř ukázal, že i v devití hráčkách má dobrou kondici a nic nám nedaroval. Zápas přinesl přestřelku bohatou na góly na obou stranách a skončil výsledkem 17:24 ve prospěch soupeřova týma.



Třetí utkání s prvním týmem soutěže Velká nad Veličkou byl zápas o to jak se k tomu se stávícím kádrem vlastně vůbec postavit. Tým je technicky i kondičně velmi na vysoké úrovni a hráčské a zápasové zkušenosti soupeře byly vidět během celého zápasu. Naše děvčata se ale i tak snažila soupeři znepříjemnit cestu za výhrou co nejvíce to šlo a nastřílela soupeřově týmu 12 branek. Bohužel na tak zkušený tým je to bohužel málo a prohráli jsme výsledkem 12:28.



V posledním zápase nás čekal tým HK Ivančice, druhý tým tabulky Jihomoravské ligy. Snažili jsme se poučit z chyb z předešlého zápasu a zlepšit defenzivní činnost týmu. Bohužel ale už docházely síly a každá minuta bolela víc a víc a na průběhu zápasu to bylo vidět. Zápas nakonec skončil výsledkem 26:13 pro tým Ivančic



Jak se říká: "člověk na všem zlém musí hledat i to dobré", tak je třeba si říct, že turnaj měl hodně pozitivních a světlých míst.

  • Většina hráček si vstřelila gól/y včetně brankařky. Jsem moc rád, že dnes skórovala Lucka Pokorná a zapsala si svůj první gól z pozice křídla. Taktéž si dnes zapsala svůj první gól Šárka Filková z druhé strany pole a pevně věřím, že to holkám pomůže zvednout sebevědomí do dalších zápasů.

  • Zaskórovaly hráčky z mladších a to Denisa Pavelková (1 branka), Adéla Ondráčková (2 branky) a Vanesa Aujezdská (2 branky).

  • Nejlepší střelkyní týmu se dnes stala Aneta Baráková s 22 brankami (1 sedmička). Druhou nejlepší střelkyní týmu se ukázala Veronika Odrážková a také nám ukázala že se možná zbytečně schovává na pozici pivota a že umí zahrát také výborně na pozici spojky. Třetí nejlepší hráčkou týmu byla Nela Palečková s 9 brankami.

  • Bylo vidět, že se holky z mladších přestávají bát a zjistili, že hra ve starších žačkách je hra podobná mladším, jen to chce více dravosti a důrazu v osobních soubojích.

Děkuji všem holkám, co dnes přišli podpořit starší žačky, ty které jsem ještě nejmenoval, tak konkrétně Nikola Holíková, Denisa Hrouzková, Eliška Odrážková, Marie Šillerová, Eliška Urbánková a zároveň děkuji všem rodičům a divákům, co morálně podporovaly všechny děvčata k výkonům.





154 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page