top of page

Krajské kolo Školského poháru Měnín 12.3. 2024


V úterý 12.3. 2024 proběhlo v naší domácí hale krajské kolo Školského poháru dívek. Turnaj byl určen pro žákyně ZŠ a víceletých gymnázií ročníků 2010, 2011 a 2012, které navštěvují 6 a 7 třídu. Tato kritéria jsme dokázali splnit a postavili jsme silný tým složený z hráček mladších a starších žaček, doplněný o tři spolužačky holek, které se nebály k týmu připojit.

Soupeři nám byla děvčata ze ZŠ Jungmanova Kuřim a ZŠ Vančurova Hodonín. S týmy z Kuřimi i Hodonína se potkáváme v obou soutěžích, takže jsme očekávali, s jakou sestavou kdo dorazí. Nakonec oba týmy dorazily se zkušenými hráčkami, takže bylo jasné, že půjde o náročný turnaj.


Jako první jsme nastoupili proti týmu ZŠ Jungmannova Kuřim. Holky z Kuřimi hrají hodně vysunutou obranu 3x3, na což jsme naštěstí zvyklí a připravení. Od začátku to byla přetahovaná o každý gól, skóre se neustále srovnávalo a poločas skončil naší výhrou 7:6. Bylo patrné, že zbytek zápasu bude v podobném duchu a každá neproměněná branka může rozhodnout. V zápase jsme přestáli dvě vyloučení a několik neproměněných vyložených šancí a nakonec jsme zvítězili rozdílem jedné branky 13:12.

Sestava a branky: Monika Rysková, Tereza Richterová 1/0, Adéla Ondráčková 5/0, Denisa Hrouzková, Denisa Pavelková, Vanesa Aujezdská 6/2, Eliška Odrážková, Nikola Sýkorová, Ema Koláčková, Kristýna Zmrzlá, Julie Flajzarová 1/0.


V druhém utkání turnaje se utkaly týmy ZŠ Jungannova Kuřim a ZŠ Vančurova Hodonín. Těsné vítězství také o jednu branku si tentokrát odnesl Hodonín.


Poslední zápas tohoto turnaje tak přinesl utkání týmů ZŠ Měnín a ZŠ Vančurova Hodonín. Ze sledování předchozího zápasu jsme věděli, že v týmu Hodonína je nejaktivnější a nejnebezpečnější jedna hráčka. Na tu jsme nasadili Denisu Pavelkovou a ta dokázala tuto velmi šikovnou a rychlou hráčku bravurně ubránit. V obraně hrál Hodonín také poměrně vysunutou obranu a to zase svědčilo mladším holkám, které dokázaly lehce procházet obranou a skórovat. Po poločase 9:5 pro nás, se projevila únava holek z Hodonína, které na turnaj musely v dešti pěšky dorazit z rozcestí, protože jim nenavazoval vhodný autobus. Nicméně největší vliv na naše konečné vítězství byla skvělá obrana a parádní výkon holek v útoku. Výsledek utkání 23:10 znamenal naše vítězství a postup do celostátního kola, které se uskuteční 15-17.5. v Zubří.


Sestava a branky: Monika Rysková, Tereza Richterová 6/0, Adéla Ondráčková 4/0, Denisa Hrouzková 5/0, Denisa Pavelková 2/0, Vanesa Aujezdská 2/0, Eliška Odrážková, Nikola Sýkorová, Ema Koláčková, Kristýna Zmrzlá, Julie Flajzarová 4/0.


Více než z postupu mám radost, že holky dokázaly perfektně spolupracovat a dávají tak dobrý základ pro tým starších žaček, kam v září postoupí. Pokud holkám vydrží forma, budeme mít v příští sezóně opravdu slibný tým složený ze silných individualit.


Trenér Jiří Dolina



126 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page