top of page

Mladší žačky měly na turnaji 100% výsledky, získaly 8 bodů!

První soutěžní turnaj Jm. ligy mladších žaček, Měnín 24.2. 2024

 

První soutěžní turnaj jarní části sezony jsme po výměně pořadatelství s Kuřimí odehráli v domácí hale v Měníně. Jarní část sezony je rozdělena na dvě skupiny, zlatá a stříbrná. My jsme na základě bodového zisku z podzimu zařazeni do stříbrné skupiny spolu s Ivančicemi, Bohunicemi B a dvěma družstvy Kuřimi (A a B). S těmito soupeři odehrajeme všechny zbývající turnaje, takže bude možnost porovnávat případný progres.


První zápas jsme odehráli proti týmu Bohunice B. To je družstvo složené z nejmladších děvčat, takže jsme neočekávali příliš vypjaté utkání. Na úvod nastoupila základní sestava, která dokázala rychle zařídit gólový náskok a tak mohly nastoupit i mladší holky a ukázat, jak se zlepšují. Takže hlavní cíl v tomto utkání byl částečně splněn, góly vstřelily i hráčky, které běžně neskórují. Na dalších turnajích chceme mladší holky nasazovat v těchto zápasech co nejvíce, aby se dokázaly připravit na příští sezonu, kde už starší holky nebudou. Výsledek utkání 14:2 (poločas 8:1).

Branky: Simona 1/0, Julie 1/0, Adéla 2/0, Vanesa 1/0, Eliška 1/0, Viki 1/0, Natálie 1/0, Tereza 2/0, Denisa 1/0


V dalším zápase jsme nastoupili proti týmu Ivančic. Tady jsme očekávali těžký zápas a úvod to také potvrdil. Ivančice mají několik urostlých hráček, které se nebojí vystřelit i z dálky a musím přiznat, že některé střely byly nechytatelné. Soupeřky krásně trefovaly horní rohy branky, takže jsme museli reagovat vysunutější obranou s rychlým přistupováním k těmto hráčkám. Od nějaké 7 minuty se nám toto začalo dařit, takže jsme mohli trochu gólově odskočit a zápas si začít více užívat. Druhý poločas už jsme dohrávali s větším klidem, s hezkými góly na obou stranách. Výsledek utkání 16:9 (poločas 11:5).

Branky: Elena1/0, Julie 1/0, Adéla 6/1, Vanesa 1/0, Natálie 2/0, Tereza 3/0, Denisa 2/0


Další zápas nás čekal proti A týmu Kuřimi. I tady jsme očekávali kvalitní zápas se silným soupeřem. Kuřim nás nezklamala a byl to od začátku velmi vyrovnaný zápas. Na naše dva góly odpověděla Kuřim také dvěma góly, takže to byla taková přetahovaná, kdo to dříve zlomí. To se nakonec podařilo nám, ale až v průběhu druhého poločasu. Sérií 4 gólů bez obdržené branky jsme bezpečně odskočili a až do konce zápasu jsme udrželi vedení. Výsledek utkání 13:8 (poločas 7:5).

Branky: Elena 1/0, Julie 3/0, Adéla 5/1, Vanesa 1/0, Tereza 1/0, Denisa 2/0.


Poslední zápas jsme odehráli proti B týmu Kuřimi. To jsou mladší holky, které budou v této kategorii pokračovat příští rok. To už jsme očekávali snadnější zápas, tak hned na úvod nastoupily naše mladší holky. Kuřim nás ovšem svojí hodně vysunutou obranou překvapila, takže holky nedokázaly proniknout tak blízko, aby mohly skórovat. Do hry tak naskočily zkušenější hráčky a my jsme rozdali mladším důležité pokyny jak postupovat. V druhém poločase už nastoupily znovu mladší holky a dohrály utkání do vítězného konce. Výsledek utkání 8:3 (poločas 6:1).

Branky: Elena 1/0, Vanda 1/0, Adéla 2/0, Natálie 2/0, Tereza 1/0, Denisa 1/0.


Utkání s Ivančicemi a Kuřimí A ukázalo, že i ve stříbrné skupině jsou silní soupeři, kteří by se klidně mohli měřit i s týmy zlaté skupiny a za to jsme rádi. Očekáváme i do dalších kol, že nám soupeři nedají nic zadarmo, takže bude pořád co zlepšovat. Tentokrát se nám konečně dařilo spolupracovat s pivotem, skórovalo se i z křídel a podařilo se i pár rychlých útoků. Takže vše, co celou dobu trénujeme, včetně výborné obrany, která nám tentokrát výrazně pomohla. Holky se zároveň hodně zlepšují v akcích 1 na 1, což je výrazný prvek naší hry. Do zápasů s B týmy bychom chtěli co nejvíce stavět naše mladší holky, cílem by mělo být, aby si samy dokázaly vybojovat výhru, což by byl skvělý základ pro příští sezonu.

Z tohoto turnaje si odnášíme 8 bodů za 4 vítězství a pokusíme se takovou skvělou formu udržet i do dalších kol.

Příští turnaj nás čeká v Kuřimi 16.3. 2024 od 14:30 hodin.

Závěrem děkujeme za bouřlivou podporu v domácí hale všem rodičům, kamarádům a příbuzným.


Trenér Jiří Dolina



165 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page