top of page

Mladší žačky- Z Veselí si vezeme bronzové medaile! 🥉

Nesoutěžní turnaj mladších žaček, Veselí nad Moravou 17.2.2024

 

Těsně před zahájením soutěžní sezony jsme využili nabídku na účast na turnaji mladších žaček ve Veselí nad Moravou. Turnaj byl vypsán pro šest družstev s hrací dobou 1x20 minut, takže jsme měli zaručených pět zápasů. Jako přípravu na soutěžní sezonu jsme zřejmě zvolili dobře, což ukázal další průběh turnaje.


Soupeři nám byly týmy Kuřimi, Uherského Hradiště, Poruby, Trenčína a domácí Veselí.


První zápas jsme odehráli proti Kuřimi. Soupeř sem dorazil spíše s mladšími hráčkami, takže pro nás nebyl problém hlídat si průběh zápasu. Ze začátku jsme si dokázali vytvořit náskok, takže postupně mohly jít do hry všechny holky a v klidu dohrát zápas do vítězství. Výsledek 9:4 pro nás, byl zároveň dobrým startem do turnaje.

Branky: Adéla-4, Tereza-4, Vanesa


K dalšímu utkání jsme nastoupili proti týmu mladších žáků Slovácké Slavie Uherské Hradiště. Ti dorazili na turnaj se třemi děvčaty na soupisce a měli být zpestřením jinak dívčího turnaje. Bohužel zázrak se nekonal a Hradiště sem spíše dorazilo porazit všechny holčičí týmy a turnaj vyhrát. Naše holky si silovou převahu kluků moc nepřipouštěly a pustily se do zápasu naplno. To nám ale přineslo pouze spoustu utržených ran a bolestivých zákroků. Vypadalo to, že si kluci nějak neuvědomovali, že hrají s děvčaty, nebo jim to bylo jedno. Pár pozitivních momentů ale utkání přineslo, Viki se podařilo z křídla překonat kluka v brance a famózní gól Adélky, kdy při rozehrání brankáře dokázala zachytit míč a ještě v letu vystřelit a dát gól, by byl ozdobou každého jiného zápasu. Utkání skončilo výhrou soupeře 17:13 a zraněním Eleny a Natky.

Branky: Adéla-4, Julie-2, Natálie-4, Tereza-2, Viki.


V třetím utkání jsme nastoupili proti družstvu TJ Sokol Poruba. Ti měli ve svém kádru několik šikovných a vysokých holek, takže bylo jasné, že to nebude lehké utkání. Nakonec se ukázalo, že to byl v pohodě hratelný soupeř, ale nějak zafungovala psychika a my si tento zápas prohráli sami. Tohle utkání nám prostě nesedlo a nezbylo než se s tím smířit a pokusit se dostat zpět do pohody. Výsledek 12:10 pro soupeře.

Branky: Julie-2, Adéla-3, Tereza-2, Natálie-3.


K dalšímu utkání jsme nastoupili proti domácím z Veselí. Po nepříliš povedeném utkání s Porubou holky opět překvapily a dokázaly se vrátit na vítěznou vlnu. Takže zápas byl od začátku přetahovanou o každou branku, až do závěru utkání. Tam se nám podařilo ubránit nějaké pokusy soupeře a zároveň i skórovat. Konečný výsledek 12:10 pro nás, byl druhou výhrou a zřejmě nejlepší výkon týmu na tomto turnaji.

Branky: Julie, Adéla-5, Tereza-3, Denisa-3.


Poslední zápas se soupeřem ze Slovenska - Športovou akadémiíTrenčín, už mělo být pohodovým utkáním. Ze začátku to sice vypadalo velmi vyrovnaně, postupně se podařilo utéct na bezpečný rozdíl a do hry se tak opět zapojilo celé družstvo.Zápas skončil našim přesvědčivým vítězstvím 12:4.

Branky: Adéla-4, Julie, Tereza-5, Natálie-2.


Tento turnaj nás měl připravit na zahájení jarní části sezony, které nás čeká už 24.2. v Měníně. To se určitě podařilo, holky si vyzkoušely spolupráci s pivotem a křídly, stejně jako individuální akce 1na1. Podařilo se nám vyhrát tři utkání a holky dostaly bronzové medaile.

Za mě bychom skončili nejhůře druzí, protože družstvo kluků z Hradiště do turnaje holek prostě nepočítám. Uvidíme, jak se nám bude dařit v soutěži. Pokud vydrží týmový duch, tak se můžeme těšit na hezké zápasy.

Tímto také děkuji všem rodičům a podporovatelům za podporu z hlediště a odvoz hráček.


Trenér Jiří Dolina



185 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page