top of page

Náročný závěr minulého týdne družstva mladších žaček


V pátek 3.3. 2023 jsme se zúčastnili kvalifikace krajského kola soutěže „Školský pohár“. Soutěž je určena pro žákyně 6. a 7. tříd ZŠ. Podmínkou je vždy účast pouze žákyň dané školy, takže mohly hrát jen holky z měnínské ZŠ. Většina našich hráček je ročníku 2011 a jen dvě holky jsou 2010. Navíc nám pro nemoc chyběla Vanesa Aujezdská, která patří mezi naše nejlepší střelce. Nastoupilo nás tedy nakonec jen 8, což znamenalo jen jednu hráčku na střídání. Už při nástupu bylo vidět, že to dnes budou těžké zápasy. Většina našich soupeřek byla děvčata ročníků 2010 a 2009, která již hrají za starší žačky.

V první zápase jsme se utkali s družstvem z Kuřimi. Naše hráčky se naštěstí nezalekly a bojovaly hned od začátku. Poločas tak skončil 8:11 v prospěch Kuřimi. V druhém poločase nám pak soupeř dokázal odskočit na rozdíl 7 branek a utkání skončilo vítězstvím Kuřimi 21:14. Musím ještě podotknout, že se hrálo 2x20 minut, což s jednou hráčkou na střídání není vůbec snadné, a to i fyzicky. Pozitivní na tomto utkání bylo především to, že vstřelit gól se podařilo téměř všem hráčkám týmu.

Po jedno-zápasové pauze jsme nastoupili k utkání s týmem z Velké nad Veličkou. V tomto týmu bylo ještě o něco více starších hráček, než v týmu Kuřimi. Bylo tedy jasné, že to bude nejtěžší zápas dnešního dne. Holky i přes značné vyčerpání šly do zápasu naplno a nedávaly soupeřům nic zadarmo. Dařilo se nám od začátku dávat góly, ale soupeřky nám vše vracely a díky množství rychlých útoků skončil poločas 6:16 pro Velkou n. Veličkou. V druhém poločase už nám viditelně došly síly a zápas skončil prohrou 12:37.


,,I přes dvě prohry, hodnotím tento den velmi pozitivně, holky předvedly, že se neleknou ani starších a vyspělejších hráček. Postupně se podařilo všem hráčkám vstřelit branku a holky si odzkoušely věci, které pilujeme na trénincích."

________________________________________________________________



Hned druhý den nás čekal první soutěžní turnaj sezony Jm. ligy. Hrálo se u nás v hale a soupeřem nám bylo družstvo Veselí/Strážnice, které hraje letos sloučeně. V podzimní části sezony jsme dokázali družstvo jednou porazit, tak jsme čekali, jak výrazně se dokázali zlepšit. V první části, kdy se hraje osobní obrana, jsme dokázali hrát vyrovnaně a poločas tedy skončil 4:4. Poté následovala klasická házená, kde my hrajeme obranu 0:6, případně 1:5. Tentokrát jsme chtěli vyzkoušet nějaké nacvičené signály, což se bohužel vůbec nepovedlo. Ztratili jsme kvůli tomu spoustu míčů a než jsme se dokázali znovu zkoncentrovat, bylo pozdě na vyrovnání skóre. Zápas skončil naší prohrou 7:9.

V pauze mezi utkáními jsme s holkama situaci probrali a určili si novou strategii. Pokyn byl jasný, zapomenout na nepovedené utkání a jít do dalšího zápasu s čistou hlavou. K naší velké radosti se to holkám podařilo a předvedly úplně jinou hru. Už v první části jsme dokázali porazit soupeře výsledkem 3:2.

V druhé části hry jsme si už soupeře nenechali utéct a postupně jsme náskok navyšovali až na konečných 12:8 pro nás. Nejvíc se v utkání dařilo Terce Richterové, která dala 7 branek a Denči Pavelkové s 3 brankami.


,,Dnešní den ukázal to, co většina trenérů asi dobře ví: Utkání se nevyhrává jen na hřišti, ale také a možná především v hlavách hráčů. Jsme moc rádi, že holky dokázaly jít do druhého zápasu znovu naplno a dokázaly nejenom nám a rodičům, ale především sobě, že na to mají a dokážou zahrát parádní házenou. Uvidíme, jak se nám bude dařit 2.4. na turnaji v Kuřimi."

Trenér Jiří Dolina



171 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page