top of page

Povedený čtvrtý soutěžní turnaj Jm. ligy mladších žaček, Hodonín 4.11.2023


Na čtvrtý soutěžní turnaj jsme tentokrát vyrazili do vzdáleného Hodonína.


Soupeři nám byly týmy Kuřimi, Bohunice A a domácí Hodonín.

Dnešním cílem bylo pokusit se získat nějaké body s Kuřimí a uhrát dobrý zápas s Hodonínem. Tým Bohunic A byl pro nás neznámý soupeř, takže jsme nevěděli, co můžeme čekat, od druhého týmu celkového pořadí naší soutěže.


První zápas jsme odehráli proti družstvu Hodonína. V úvodu utkání jsme nedokázali najít recept na soupeřovu obranu, ani zabránit pronikání hráček naší obranou. Díky tomuto nepovedenému začátku rychle ztrácíme a poločas tak končí hrozných 11:0 pro Hodonín. Pak ale přišlo něco, co se nám nepodařilo trenérsky nějak rozklíčovat. Do druhé půlky nastoupil úplně jiný tým složený z těch stejných hráček. Celý druhý poločas už se odehrával v naší režii a holky konečně dokázaly ubránit a dávat i góly. Druhý poločas tak skončil 10:6 pro nás, ale protože měl Hodonín gólový náskok o 11 branek z prvního poločasu, tak byl konečný výsledek 17:10 pro domácí. První zápas jsme tedy prohráli, ale zároveň holky nastartovaly neuvěřitelnou formu, která vydržela po zbytek turnaje.


Druhý zápas jsme hráli proti družstvu Kuřimi. S Kuřimí se nám posledně moc nedařilo, tak jsme chtěli zkusit bilanci vylepšit. Už od začátku zápasu holky neponechaly nic náhodě a rozjely střeleckou vlnu. Brzy si udělaly dostatečný náskok, aby mohly nastoupit i mladší hráčky. Poločas tak skončil 7:2 pro nás. Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu a holky už si nenechaly vítezství sebrat. Zápas tak skončil 13:7. Tímto výsledkem nám hráčky potvrdily, to co jsme jim říkali už na předchozím turnaji, že i s Kuřimí dokážeme uhrát dobrý výsledek.


Poslední zápas tohoto turnaje nás čekal proti družstvu Bohunice A, což byl tým z předních míst tabulky. Už od začátku bylo vidět, že rozjetý měnínský tým bude pro Bohunice zdatný soupeř. Celý první poločas jsme dokázali vést, vyrovnání přišlo až těsně před koncem první půle. Poločas skončil 7:7 a dával naději na hezký zápas. V druhém poločase se skóre občas přelévalo pro Bohunice i pro nás. Až od nějaké 18. minuty jsme začali lehce navyšovat v náš prospěch a zápas skončil 16:13 pro Měnín.


Holkám se podařilo porazit tým, který zatím prohrál pouze jednou, a dokázaly, že hrát dokážou s každým týmem v soutěži.


,,Tento turnaj byl naším nejlepším výkonem v podzimní části sezóny, holky předvedly neuvěřitelný výkon. Konečně dobře spolupracovaly s pivotem a podařilo se dát gól i z křídel. Celá "střídačka" žila každým zápasem a holky se povzbuzovaly. Konečně byly vidět i úsměvy hráček na hřišti a holky si to dokázaly užít."

Musím vyzdvihnout výkon Marušky v brance, která předvedla pár krásných zákroků a to s chytáním začala teprve nedávno. Skvělým výkonem se blýskla i Terka, která má letos výbornou formu a v každém turnaji to potvrzuje. Je to opravdový dříč, což bylo zase dnes vidět, když jsem ji musel zase přemlouvat, aby si po zranění šla aspoň na chvíli sednout, což vytrvale odmítala, jen aby mohla hrát. A já jsem za takovou hráčku vděčný, protože kdyby do toho dávaly i ostatní holky tolik ambicí, tak jsme neporazitelní.


Na závěr už snad zbývá jen dodat ‘‘ Holky děkujeme‘‘


Další akcí mladších žaček bude desetiboj v Měníně 26.11., tak nás můžete přijít podpořit.


Nakonec sestava a góly: Rysková Monika, Šillerová Marie, Justová Ema, Rysková Simona, Linhartová Bára, Nováková Amálie, Demková Eliška 1/0, Flajzarová Julie 6/0, Ondráčková Adéla 9/1, Schneiderová Vanesa 1/0, Krčková Viktorie, Richterová Tereza 17/0, Hrnčiariková Petra, Hrouzková Denisa 5/0, Kilianová Vanda.


Trenér Jiří Dolina






347 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page