top of page

Stříbrná liga ml. žaček v Kuřimi nám přinesla další body do tabulky a jsme stále první!

Turnaj mladších žaček 16.3., Kuřim

 

Na tento odpolední turnaj jsme dojeli v počtu třinácti hráček.Chyběly nám hlavně mladší holky: Bára , Eliška, Viki a Agáta. Už na parkovišti před halou panovala skvělá pozitivní atmosféra, která dávala šanci, že se toto odpoledne ponese ve stejném duchu, což se také víceméně vyplnilo.

 

První soupeř byl tým Tatranu Bohunice B.

Po krátkém a rychlém rozcvičení naskočily holky do prvního zápasu. Do prvního utkání trenéři vyslali ty nejmenší a nejmladší holky ročníku 2012 a 2013. Po mírně rozpačitém úvodu se holky chytly a zápas se začal odvíjet dobrým směrem. První poločas tak skončil 6:2 pro nás. V tomto poločase skórovaly: Berešová Natka, Schneiderová Vanes a Stejskalová Elen.

Druhý poločas probíhal velmi podobně, až na konec utkání, kdy trenéři nasadili do hry i starší holky, aby se také stihly rozehrát a načerpat bojovou atmosféru.


Vsuvka trenéra-

Utkání mělo prověřit mladší hráčky v samostatnosti, což se podařilo a budeme v tomto duchu pokračovat i v ostatních zápasech s tímto soupeřem.

Konečný výsledek tohoto utkání byl 10:6 a znamenal první vítězství dnešního dne.


Celková tabulka střelců a jejich gólů za tento zápas: Berešová-6, Schneiderová-1, Stejskalová-2, Ondráčková-1.

 

První chyby s týmem HK Ivančice.

Po prodlevě dvou zápasů tým nastoupil proti Ivančicím. Toto utkání bylo od začátku v naší režii, holky dobře bránily a dařilo se i v útoku. Hrdinkou tohoto utkání byla Vandička, která se dokázala dostat přes obranu a skórovat proti tak silnému soupeři, kterým Ivančice bezesporu jsou. Poločas skončil 10:5 pro nás. V druhé půlce probíhalo utkání ve stejném duchu a konečný výsledek 16:9 znamenal další vítězství na tomto turnaji.


Vsuvka trenéra-

Vcelku pozitivní utkání mělo přesto jednu negativní událost a to zranění naší pivotky Julie, která po přišlápnutí kotníku odkulhala na střídačku a do dalších bojů už nezasáhla.

Celková tabulka střelců a jejich gólů za tento zápas: Hrouzková-6, Ondráčková-4, Kilianová-1, Richterová-3, Schneiderová-1, Berešová-1.

 

Vyrovnaná hra s Kuřimí A.

Takhle jsem to viděla já. Holky sice měly na to, aby Kuřim porazily, každopádně udělaly ještě víc zbytečných a hloupých chyb, než doposud. Úplně zbytečně unáhlené střely přímo do brankařky, střely mířené na břevno a špatná obrana. Holky se tady toho drobného neúspěchu zřejmě zalekly a začaly panikařit. A to jsme neprohrávali více než o dvě branky, což v házené nic neznamená a není vůbec důvod k panice. Také musím vypíchnout výkon soupeřovy brankařky, přes kterou prošlo minimum střel. I to byl dle mého názoru rozhodující fakt, který naše holky rozhodil. V poločase tak prohráváme 4:6. V další polovině holky dokázaly zlepšit obranu natolik, že soupeřky začaly dělat spoustu chyb a nedokázaly skórovat. Podle slov trenéra soupeře to snad byl jejich první poločas bez vstřelené branky. Nám se podařilo dát dva góly, čímž se skóre srovnalo a byla z toho konečná remíza 6:6.


Vsuvka trenéra-


Toto utkání bylo ukázkou toho, jak lze prohrát i když máme výbornou formu a vše natrénováno. Holky se lekly prvních neúspěchů a nám se nepodařilo dostat je psychicky zpět do pohody, i když jsme se snažili. Budeme na tomto dál pracovat, protože takové věci se občas přihodí a zbytečně holkám pokazily dobrou náladu a chuť bojovat.

Celková tabulka střelců a jejich gólů za tento zápas: Stejskalová-1, Hrouzková-3, Berešová-2.

 

Poslední výhra nad Kuřimí B.

Trochu jsme se báli, jestli se holky dokážou znovu nabudit na další zápas. Začátek utkání byl podobný tomu předchozímu a my jsme ve třetí minutě prohrávali 0:2. Holky se naštěstí tentokrát nelekly a v klidu začaly skóre zvyšovat i na naší straně. A to se v brance střídala brankářka z A týmu, která nás v předchozím zápase tolik potrápila. Sérií rychle po sobě jdoucích branek skončil poločas 7:3 pro nás. Do hry tak naskočily i mladší hráčky a v klidu udržely vítězství na konečných 13:4. Jedinou kaňkou na jinak zdařilém utkání bylo zranění Natky, která po přistrčení zezadu utrpěla zranění na hlavě a utkání nedohrála.


Celková tabulka střelců a jejich gólů za tento zápas: Richterová-3, Hrouzková-3, Schneiderová-2, Ondráčková-5.

 

 

 

Shrnutí:

I přes pár bolístek na těle i na duši se holky držely, za což je musím moc pochválit. Sice zvládly na hřišti i panikařit, ale to se po poradě s trenéry urovnalo a nabralo to správný směr.

Atmosféru to holkám nezkazilo a to je za mě důležité. Jen tak dál!


Jsme v tabulce stále první s nádhernými 15 body, což ukazuje (jak už v předchozích článcích píše trenér), že jste všem silným soupeřem a máte na to držet vrchní příčky tabulky. Předvádíte skvělé výkony a dáváte do házené všechno.

 

Také bych chtěla poděkovat holkám z Kuřimi, že nám z tribuny tak hezky fandily. Tady jde vidět, že mezi týmy panuje přátelská atmosféra a i přes to, že jsme jejich soupeři, nás berou i jako rovnocenný tým a kamarády. Za to by byl rád asi každý. Holky, děkujeme!

 

Poděkování patří samozřejmě i našim rodičům, kteří pravidelně jezdí podporovat holky. Děkujeme!

 

Kategorie BOREC NAKONEC- Naše nejmladší holky. Klobouk dolů za váš výkon. Dnes jste ukázaly, že zvládnete samy odehrát utkání i do vítězného konce. Jste vážně šikovné.



Denisa Dolinová a trenér Jiří Dolina


 

501 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page