top of page

Zkušenosti nad zlato: Účast v 2. kole Žákovské ligy ve Zlíně

Ve Zlíně se konalo 2. kolo Žákovské ligy, kde náš tým vstoupil do soutěže s novou energií, posílen mladými talentovanými hráčkami Adélou Ondráčkovou, Marií Šilerovou a Terezou Richterovou.

Úvodní duel s SHK Veselí nad Moravou

První zápas jsme sehráli proti týmu SHK Veselí nad Moravou. I přes naši prohru 23:21 jsme předvedli statečný souboj. První poločas byl pro nás náročnější, kdy jsme prohrávali 16:8. Naše hráčky potřebovaly čas, aby se dostaly do tempa hry. Ve druhém poločase jsme však změnili taktiku, zaměřili se na pevnou obranu a efektivnější proměňování šancí, což se projevilo výhrou v tomto poločase 13:7. Celkově to však na vítězství nestačilo.


SHK Veselí nad Moravou : TJ Sokol Měnín 23:21

Sýkorová Marita 6, Ondráčková Adéla 4, Garguláková Michaela 4, Horká Anna, Aujezdská Vanesa, Urbánková Eliška po 2 bránkách, Šárka Filková 1 branka


Souboj s HC Háje

Ve druhém zápase jsme se utkali s pro nás neznámým soupeřem, týmem HC Háje. Počátek zápasu byl pro nás těžký s několika technickými chybami, což vedlo k prohře v prvním poločase 6:10. Nicméně, ve druhém poločase se náš tým "probudil", přestal dělat tolik individuálních chyb a poločas vyhrál 9:7. I přes toto zlepšení jsme celkově zápas nevyhráli.


HC Háje : TJ Sokol Měnín 17:15

Sýkorová Marita 5, Aujezdská Vanesa 3, Pavelková Denisa, Michaela Garguláková po 2 brankách, Ondráčková Adéla, Palečková Nela, Urbánková Eliška po 1 brance


Silní Soupeři: Zlín A a Slávia Praha

Poslední dva zápasy nás postavily proti týmům Zlín A a Slávia Praha. Oba týmy mají silnou hráčskou základnu a vynikající obranu. Naše hráčky se snažily, ale fyzická zdatnost a taktická převaha soupeřů byly zřetelné. Výsledky 32:10 a 33:10 ve prospěch soupeřů odrážely jejich převahu.


Zlín A : TJ Sokol Měnín 32:10

Sýkorová, Horká, Garguláková, Palečková po 2 brankách, Aujezdská, Pavelková po 1 brance


Slavia Praha : TJ Sokol Měnín 33:10

Sýkorová, Pavelková po 3 brankách, Ondráčková A. 2, Horká, Palečková po 1 brance


Cenné zkušenosti

Poprvé jsme se dostali do celostátní ligy, a i když nečekáme, že budeme na stupních vítězů, naše účast je velmi cenná. Naším hlavním cílem je učit se z utkání s týmy vyšší úrovně, porovnat si naše dovednosti a zjistit, na čem musíme pracovat.

Zápasy ukazují, že úspěchy v regionální lize neznamenají automatický úspěch na národní úrovni. Je třeba neustále pracovat na slabých stránkách a zdokonalovat ty silné. Zkušenosti z těchto turnajů nám pomohou v dalších letech zlepšovat naše herní výkony a výsledky.

Důležité je, že tým plní zadané úkoly a stále se zlepšuje. I když výsledky nejsou vždy v náš prospěch, je důležité, že jako tým herně rosteme a učíme se z vlastních chyb. Buďme trpěliví, podporujme náš tým a věřme, že tyto zkušenosti se promítnou do budoucích úspěchů.





85 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page