top of page

Vezeme 1.místo z Nového Jičína

První březnovou neděli, po prvním soutěžním turnaji starších žaček, jsme měli v plánu další z přípravných turnajů. Tentokrát jsme byli pozváni na turnaj do Nového Jičína. Původně plánovaného jako mezinárodní, za účasti jednoho polského týmu MUKS Swietochłowice a čtyřech českých, konkrétně Handball club Nový Jičín, TJ Cement Hranice, DHK Zora Olomouc a našeho družstva starších žaček z Měnína.

I když nás nadále trápí marodka a nemoci v týmu tak se podařilo seskládat tým 8 žaček. Většina z týmu dnes hrála po nemoci z minulého týdne, i tak ale musím říct, že to na výkonu nebylo téměr poznat a krátká pauze v trénincích a zápasech holkám prospěla.

Pravda, odjet na turnaj s jednou hráčkou na střídání, není moc pohodlne. I tak jsme ale měli chuť si jít zahrát a dát do zápasu vše, co jsme se naučili.

Po příjezdu na místo jsme mohli sledovat první zápas mezi TJ Cement Hranice a domácím týmem Handball club Nový Jičín a mít možnost se rozcvičit a připravit se na první zápas s DHK Zora Olomouc. Začátek zápasu se nám celkem povedl a během chvilky jsme vedli o 3 góly. Pravda, Olomouc ale nebyl lehký soupeř a vždy se mu podařilo díky střelbě z dálky náskok stahovat. Navíc díky třem neproměněným sedmičkám jsem trnul hrůzou o výsledek. Holkám se ale dobrou taktickou hrou a díky proměňování střeleckých příležitostí ze hry, dařilo zápas držet ve vedení a dotáhnout ho do výsledku 10:8 v náš prospěch a připsat si tak první 2 cenné body do tabulky.

Bohužel po zápase jsme se dozvěděli, že polský tým MUKS Swietochłowice nedorazil a bude nutné přeuspořádat harmonogram zápasů. Nehrálo to v náš prospěch, protože to znamenalo, že budeme muset odehrát během dne 2 zápasy po sobě, což při aktuálním počtu hráček nebylo úplně pozitivní.

Ve druhém zápase jsme nastoupili proti domácímu týmu Handball club Nový Jičín. Bylo vidět, že domácí tým má velkou chuť po vítězství a udělá vše pro to, aby získal své dva body do tabulky. Naše děvčata ale přistoupila k zápasu opět zodpovědně a od začátku vedla a držela si hru ve svých rukou. Domácí tým se celý zápas dotahoval výsledek až do momentu, kdy jsme utekli o více než 4 góly a zápas vyhrály výsledkem 25:11 a zapsaly si další dva cenné body do tabulky.

Třetí zápas s TJ Cement Hranice následoval po krátké pouze a od začátku jsme věděli, že to bude zápas bolestivý. Už jednou jsme se s týmem Hranic utkali na přípravném turnaji v Kuřimi, kde jsme prohráli. Věděli jsme, že zápas nebude jednoduchý a bude třeba hrát opravdu kreativně a hlavou. Zápas byl vyhecovaný a po spoustě neproměněných šancí na obou stranách a skvělých výkonech brankařek se nám podařilo zvítězit výsledkem 13:10 a získat poslední 2 body do tabulky a zajistit si celkově první místo.


Výsledky turnaje:

  1. TJ Sokol Měnín

  2. DHK Zora Olomouc

  3. TJ Cement Hranice

  4. Handball club Nový Jičín

  5. MUKS Swietochłowice (diskv.)

Nejlepším hráčkou našeho týmu byla nakonec po zásluze vyhlášena brankařka Simona Brestyaková.


Turnaj hodnotím jako kvalitně připravený a děkujeme týmu Handball club Nový Jičín za pozvání na turnaj. Mrzelo nás sice, že jsme nemohli porovnat síly se zahraničním týmem z Polska, ale nedalo se jinak. I tak byl turnaj na vysoké úrovni a holky si mohli vyzkoušet hrát proti týmům, se kterými se běžně nepotkávají a vidět jak se hraje i v jiných krajích.

Jsem rád, že na podobné nesoutěžní turnaje jezdíme, protože se ukazuje na čem je nutné stále pracovat a v čem jsou naše silné a slabé stránky. Tímto končím dnešní vysílání a přeji všem hezký den :)


Níže najdete pár fotek a momentek z turnaje:



283 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page